Om Hockeyfonden

Om Hockeyfonden

ŠKODA har sponsrat ishockey-VM i mer än 25 år och i Sverige har vi stöttat Svenska Ishockeyförbundet och Tre Kronor i nära ett decennium. Självklart vill vi att så många som möjligt ska spela ishockey – och därför har vi startat Hockeyfonden som hjälper barn, familjer och föreningar med hockeyutrustningen. Vi vill helt enkelt göra drömmen om ishockeyn verklighet!

Målet med Hockeyfonden har sedan starten 2011 varit att på olika sätt stötta barn, föräldrar och föreningar inom svensk ishockey. Genom Hockeyfonden delar ŠKODA Sverige ut hundratals hockeykit varje år till familjer och föreningar som behöver hjälp. Hockeykiten består av arm-, ben- och axelskydd, byxor, handskar, klubba och hjälm och finns för barn i åldrarna fem till nio år. Såväl föreningar som privatpersoner kan ansöka året runt på www.hockeyfonden.se och utdelning sker cirka tre gånger per hockeysäsong.

Hockeyfonden är en del av ett långsiktigt hockeyengagemang från ŠKODA både internationellt och i Sverige. ŠKODA är sedan 1991 huvudsponsor till ishockey-VM och i Sverige är ŠKODA huvudsponsorer till Svenska Ishockeyförbundet sedan 2008.